VÅR LÄCKRA BAKVERKMENY

Hos oss hittar du ett stort sortiment av bakverk, allt tillverkat av bästa råvaror för att hålla högsta kvalitet - de godaste, snyggaste och färskaste bakverk - allt från oemotståndliga muffins till cupcakes i olika smaker, nya fruktpajer och flera sorters cheesecake. Bakverken är så viktiga att vi förnyar oss ständigt med nya smaker på gamla klassiker som t.ex. aferstoga. Vår meny erbjuder många läckerheter; se här nedan för en översikt:

Fest

beställ din tårta hos oss

Cheesecake

Cheesecake:
Nötbotten (ägg, socker, nötter), kessela, creme fraiche, vaniljsocker, passionfrukt, gelantin, blandade frukter

Chokladmousse

Chokladmousse:
Biskviebotten (mandelmassa, äggvita, socker), choklad, grädde, chokladspån
 

Citronformage

Citronfromage:
Sockerkaksbotten (ägg, socker, vetemjöl, bakpulver), grädde, citronsmak, gelantin, hyvlad mandel, jordgubbar

Citronmarang

Citronmaräng:
Marängbotten (vetemjöl, margarin, ägg, socker), grädde, vaniljkräm, citronsmak, äggvita, socker, hyvlad mandel

Drottningtarta

Drottningtårta:
Sockerkaksbotten (ägg, socker, vetemjöl, bakpulver), grädde, vaniljkräm, hallon, blåbär, hallonsylt

Finesstarta

Finesstårta:
Mandelbotten (vetemjöl, mandelmassa, socker, ägg), vaniljkräm, grädde, gelantin, jordgubbar, blåbär

 

Franskchoklad

Fransk choklad:
Chokladbotten (vetemjöl, smör, socker, ägg, nötter), chokladtryffel, grädde, smör, choklad

Blåbärformage

Blåbärsfromage:
Sockerkaksbotten (ägg, socker, vetemjöl, bakpulver), grädde, gelantin, blåbär, coklad

 

Jordgubbformage

Jordgubbsfromage:
Sockerkaksbotten (ägg, socker, vetemjöl, bakpulver), grädde, gelantin, jordgubbar, coklad

Apelsinformage

Apelsinfromage:
Sockerkaksbotten (ägg, socker, vetemjöl, bakpulver), grädde, gelantin, apelsinklyftor, coklad

Frukttarta

Frukttårta:
Sockerkaksbotten (ägg, socker, vetemjöl, bakpulver), vaniljkräm, blandadefrukter, gelantin

Globen

Globen:
Choklad sockerkaksbotten (vetemjöl, ägg, socker, bakpulver, kakao), vaniljkräm, grädde, hallonsylt, hallon, riven choklad, kakao, marsipan

Italiana

Italiana:
Choklad sockerkaksbotten (vetemjöl, ägg, socker, bakpulver, kakao), aprikossylt, italianatryffer (smör, vaniljkräm, äggula, choklad), marsipan, choklad

Jordgubbsmousse

Jordgubbsmousse:
Mazarinbotten (mandelmassa, margarin, vetemjöl, ägg), jordgubbspuré, grädde, gelantin, blandade frukter

Kolatarta

Kolatårta:
Nötbotten (ägg, socker, nötter), kola creme (äggula, socker, smör, gelantin, choklad, grädde)

Morotstarta

Morotstårta:
Vetemjöl, ägg, socker, salt, kanel, bakpulver, vaniljsocker, valnötter, olja, smör, rivna morötter, creme fraiche, florsocker

Othello

Othello:
Nötmarängsbotten (äggvita, socker, nötter, patatismjölk), grädde, vaniljkräm, kakao, marsipan, florsocker, hyvlad mandel

Passionsmousse

Passionsmousse:
Mazarinbotten (mandelmassa, margarin, vetemjöl, ägg), passionspuré, grädde, gelatin, blandade frukter

Princesstarta

Princesstårta:
Sockerkaksbotten (ägg, socker, vetemjöl, bakpulver), grädde, vaniljkräm, marsipan, frorsocker

Prinsbertil

Prins Bertil:
Biskvibotten (mandelmassa, äggvita, socker), nötmarängsbotten (äggvita, socker, nötter, patatismjöl), moccasmak, grädde, marsipan, moccabönor

Schwarzwald

Schwarzwald:
Nötmarängsbotten (äggvita, socker, nötter, patatismjöl), grädde, chokladrutor, kakao
 

Sommartarta

Sommartårta:
Mandelbotten (vetemjöl, mandelmassa, socker, ägg), vaniljkräm, grädde, gelantin, jordgubbar

Vinbarrsmousse

Vinbärsmousse:
Mazarinbotten (mandelmassa, margarin, vetemjöl, ägg), vinbärspuré, grädde, gelantin, blandade frukter

Bildtarta

Bildtårta:
Sockerkaksbotten (ägg, socker, vetemjöl, bakpulver), grädde, vaniljkräm, marsipan, florsocker

beställ godbitar hos oss

Mazarin

Mazarin:
Mördegsbotten (mjöl, margarin, ägg, socker), mazarinmassa (mandelmassa ägg, margarin, mjöl), fondang

Toscamazarin

Toscamazarin:
Mördegsbotten (mjöl, margarin, ägg, socker), mazarinmassa (mandelmassa ägg, margarin, mjöl), tosca, mandel

Punschrulle (Dammsugare)

Punschrulle:
Arraksblandning (mandelmassa, mjöl, socker, ägg, kakao, smör, arraksessens), marcipan, shoklad

Chokladboll

Chokladboll:
Havregryn, margarin, socker, kakao, vaniljsmak, kaffe, cocos eller pärlsocker
 

Chokladbiskvie

Chokladbiskvie:
Biskvibotten (mandelmassa, äggvita, socker), chokladsmörkräm, (margarin, smör, florsocker, gele, ägg, vaniljsmak), choklad

Appelpaj

Äpplepaj:
Mördegsbotten (vetemjöl, socker, margarin, ägg, bakpulver), mandelremons (mandelmassa, vaniljkräm), anslag (vetemjöl, ägg, socker, bakpulver), äpple, gelantin

Wienerbrod

Wienerbröd:
Vetemjöl, wienna-V, vatten, ägg, socker, jäst, salt, vaniljkräm

Kanelbulle

Kanelbulle:
Vetedeg (vetemjöl, kessela, kardemumma, salt, margarin, jäst, sirap), kanelremons (mandelmassa, kanel), mandel, pärlsocker, brödglans, sockerlag

Budapestbakelse

Budapestbakelse:
Mjuk marängbotten (äggvita, socker, nötter, potatismjöl) mandarinklyftor, grädde, kakao, florsocker

Napoleonbakelse

Napoleonbakelse:
Sockerkaksbotten (ägg, socker, vetemjöl, bakpulver), grädde, vaniljkräm, fondang, aprikossylt, hallonsylt

Princessbakelse

Princessbakelse:
Sockerkaksbotten, ägg, socker, vetemjöl, bakpulver), grädde, vaniljkräm, marsipan, florsocker

Fruktbakelse

Fruktbakelse:
Sockerkaksbotten (ägg, socker, vetemjöl, bakpulver), vaniljkräm, blandade frukter, gelantin
 

Formagebakelse

Fromagebakelse:
Sockerkaksbotten (ägg, socker, vetemjöl, bakpulver), grädde, gelantin, jordgubbar, vaniljkräm
 

Fruktbagare

Fruktbägare:
Sockerkaksbotten (ägg, socker, vetemjöl, bakpulver), grädde, vaniljkräm, gelantin, blandade frukter

Finessbakelse

Finessbakelse:
Biskvibotten (mandelmassa, äggvita, socker), grädde, jordgubbar, gelantin
 

Hallontartalett

Hallontartalett:
Mördegsbotten (vetemjöl socker, margarin ägg, bakpulver), grädde, vaniljkräm, gelantin, hallon

Blåbärstartalett

Blåbärstartalett:
Mördegsbotten (vetemjöl, socker, margarin ägg, bakpulver), grädde, vaniljkräm, gelantin, blåbär

Jordgubbstartalett

Jordgubbstartalett:
Mördegsbotten (vetemjöl, socker, margarin ägg, bakpulver), grädde, vaniljkräm, gelantin, jordgubbar

Frukttartalett

Frukttartalett:
Mördegsbotten (vetemjöl, socker, margarin ägg, bakpulver), grädde, vaniljkräm, gelantin, blandade frukter

Allt detta finns för att beställa en dag innan eller kan avnjutas på plats.

Vi vill att du ska bli nöjd med din upplevelse och därför är vi flexibla med vår meny.

Budapest

Budapeststubbe:
Mjuk marängbotten (äggvita, socker, nötter, potatismjöl), mandarinklyftor, grädde, kakao, florsocker

Princess

Princesstubbe:
Sockerkaksbotten (ägg, socker, vetemjöl, bakpulver), grädde, vaniljkräm, marsipan, frorsocker

Frukt

Fruktstubbe:
Sockerkaksbotten (ägg, socker, vetemjöl, bakpulver), vaniljkräm, blandade frukter, gelantin

Formage

Fromagestubbe:
Sockerkaksbotten (ägg, socker, vetemjöl, bakpulver), grädde, citronsmak, gelantin, mandarinklyftor

cannoli

Cannolo är ett sicilianskt bakverk, ordet härstammar från latinets canna som betyder litet rör. Pluralformen av cannolo är cannoli.

Cannolon utgörs av ett rörformat skal av friterad deg som traditionellt fylls med sötad ricotta, eventuellt blandad med vanilj, choklad, pistasch, marsalavin, rosenvatten eller andra smaksättare. Även degen ges ofta smak av till exempel marsalavin.

Stor amerikansk cookie på 85 g som är precis som en äkta amerikansk cookie skall vara – stor, lite seg och fantastiskt god!

amerikansk cookie

Cheesecake

Cheesecake, på svenska även kallad amerikansk ostkaka, är en dessert från USA som ursprungligt kommer från Italien (Cato den äldre), Frankrike (Guillaume Tirel) eller Tyskland. Kakan är baserad på grova kex som botten och färskost som fyllning och finns i många olika varianter. De vanligaste varianterna av cheesecake är vanilj, choklad och att tillsätta olika sorters bär såsom hallon. Även att tillsätta limefrukter är en av klassikerna.

Fantastisk kombination av syrligt och sött! Den friska och naturliga fruktsmaken är en perfekt följeslagare till ostkakan. Toppad med en skinande blank glasyr av mango och passionsfrukt

brownie

Brownie (chokladruta i äldre svenska bakböcker) är en liten, rektangulär eller kvadratisk chokladkaka, ursprungligen från USA. Brownie brukar ha någon form av glasyr, oftast med choklad eller chokladsmak. Konsistensen är mjuk och lite kladdig. Brownie påminner om svensk kladdkaka.

En oemotståndlig brownie med karamell, pecannötter och choklad! Smakar allra bäst när den förvaras i rumstemperatur, så att karamellen blir mjuk och lite rinnande. Låt den gärna få en kort stund i micron före den serveras.

Tiramisu

En äkta Italienska Tiramisu med ett läckert utseende och fantastisk smak, byggd på endast de bästa Italienska råvarorna.

De klassiska fingerkexen ligger på en tjockt lag av vispad grädde och mascarpone ost smaksatt med likör. På toppen har den ett fint lager av Kakao pulver.

muffins

Muffins Choklad

Muffins, portionsbakverk, är baserade på bakpulver. smeten påminner om sockerkakssmet och kan smaksättas på samma sätt. Vaniljsocker, kakao, nötter, citronarom eller blåbär är vanligen förekommande smaksättare. Smeten fördelas i små pappersformar eller i speciella plåtformar med gropar där pappersformarna med smet i ställs ned och gräddas i medelvarm ugn. Sedan slutet av 1990-talet har muffins i mycket stora storlekar börjat säljas på svenska kaféer, ofta med benämningen "Amerikansk muffins".

Cupcakes

Cupcakes är en av de absolut hetaste trenderna bland caféerna i både England och USA. Nu lanserar vi ett sortiment av 3 stycken läckra och dekorativa cupcakes varianter i Sverige. Kakan har en god fyllning som gör den saftig och på toppen finns dekorativa topping som ger ett läckert utseende.

  • Blueberry Cup Cake
  • Caramel Cup Cake
  • Triple Chocolate Cup Cake

 

 

Vi vill att du ska bli nöjd med din upplevelse och därför är vi flexibla med vår meny.